Recepten
Aardappelomelet
Benodigheden:
• 600 gr vastkokende aardappels.
• Ui
• 1 Teentje knoflook
• 1 Prei
• 1 Paprika
• 1 Kleine blik doperwten
• Naar smaak zwarte olijven
• 4 eieren
• 2 Eetlepels olie
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snij ze vast in kleine stukjes .Kook de aardappels vervolgens gaar in 5 minuten in weinig water. Ondertussen maak de groente schoon en snij deze in kleine stukjes.
Fruit de groente in 1 eetlepel olie zacht let op dat deze niet te bruin worden. Schep daarna de uitgelekte doperwten toe aan het groente mengsel.
Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en leg de schijfjes aardappels erin. Schep het groentemengsel erop. Klop vervolgens de eieren los en voeg hieraan kruiden. Schenk het mengsel over de aardappels en laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.
Lekker te eten samen met een plak volkorenbrood.
Tomatensaus.
Benodigheden:
• 1.5 kilo tros tomaten
• Basilicum
• Italiaanse kruiden
• Zout
• Peper
• Bouillonblokje
• Oregano
Bereidingswijze:
Maak de tomaten schoon en snij aan de bovenkant wat in.
Leg de tomaten in een grote pan voeg vervolgens een bodem water toe en voeg tevens het bouillonblokje toe.
Kook de tomaten tot deze gaar zijn. Laat ze even wat afkoelen en haal de loszittende velletjes eraf.
Druk de tomaten een voor in een zeef fijn en vang het vocht op in de pan. ( Heeft u een blender dan gaat het wat sneller maar let er wel op dat de tomaten en het water wat zijn afgekoeld)
Is alles fijn meng vervolgens de kruiden naar smaak toe.
Deze tomatensaus kunt u gebruiken voor:
• Tomatensoep
• Pasta saus
Heeft u nog wat saus over dan kunt u deze bewaren in de diepvries.